Hrvatska High-tech jakna Ultijack

high-tech jakna

Ultijack, djelo tima okupljenog oko dizajnerice Valineje Vinger, nakon nešto više od godinu dana razvoja dospio je u u prodaju. Proizvodnja je zasad mala i u potpunosti u Hrvatskoj, no ambicije su veće
Ultijack je višenamjenska modularna jakna otporna na vjetar, vodu i snijeg, koja u završnom izdanju sadrži multifunkcionalne odjeljke i džepove (njih čak devet), zamjenjivu bateriju kapaciteta 5.000 mAh, NFC karticu s osobnim podacima, zaštitu za korištenje mobitela pri nepovoljnim vremenskim uvjetima, kapuljaču koju je moguće pretvoriti u jastuk…

Ultijack

Cilj riječke dizajnerice Valineje Vinger bio je stvaranje jakne koja neće biti samo atraktivna i praktična, već će i omogućiti nove oblike interakcije s raznim uređajima poput pametnog telefona, laptopa i tableta.

Pokrenut u Start up zajednici Rijeke u drugoj polovici prošle godine, projekt Ultijack je bio pobjednik Balkan Venture Foruma te strukovnog modnog događaja Modni ormar. Trebao je u veljači ove godine dobiti kampanju na platformi za crowdfunding Kickstarter, s ciljem prikupljanja 15 tisuća američkih dolara, no od toga su zasad odustali.

U međuvremenu je predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela Davorin Štetner u razvoj Ultijacka uložio 150 tisuća kuna, kao i svoju mentorsku podršku.

Izrada prototipa počela je na kućnom šivaćem stroju i trajala je oko tjedan dana. Koncept se mijenjao paralelno s istraživanjem tržišta. Gotovi proizvod košta 199,99 američkih dolara na Ultijackovom webu.

Pri samoj izradi nije bilo izazova. Volim to što radim pa je taj kreativni dio zapravo bio zabavan. Veći izazov stigao je nakon izrade prvog prototipa: trebalo je naći proizvođače, savršeni materijal, doslovno preko 50 dijelova koji idu u jaknu… rekla je Vinger za tportal.

Zasad je dostupna samo na webu. Cilj je postupno se proširiti na inozemno tržište (Sjedinjene Države, Njemačka) kako bismo smanjili cijenu proizvodnje. Očekujemo da će Ultijack uglavnom kupovati muškarci te ljudi koji vode aktivan život u prirodi na moru.

Nakon toga planiramo otvoriti i druge prodajne kanale. S vremenom ćemo procijeniti koji će nam smjer biti najzanimljivi za daljnji razvoj.

LEAVE A REPLY