Zagrebački inkubator poduzetništva najavio je seriju besplatnih radionica na kojima žene mogu naučiti osnove programiranja.

Kako navode u ZIP-u, ako bi se broj programerki povećao, to bi utjecalo i na mogućnost da se više žena s vremenom počinje odlučivati za samostalne poslove zasnivane na programiranju, po mogućnosti i startupe. Tihana Marelja, koordinatorica u ZIP-u, pojašnjava za Netokraciju:

Kroz ovih osam generacija uvidjeli smo da je broj osnivačica dosta mali. Oni timovi koji su imali osnivačice također su se pokazali dosta uspješnima. Potaknuti tom činjenicom, odlučili smo organizirati ove radionice kako bismo mladim ženama razbili predrasude programiranja te ih motivirali da se odluče pokrenuti vlastiti posao. Za sada imamo u planu održati dva bloka radionica te ćemo kroz samu provedbu vidjeti potrebe polaznica i na osnovu toga planirati sljedeće teme.

Na radionicama će se učiti osnove web tehnologija, od HTML-a i CSS-a do JavaScripta. Sve sudionice trebaju imati svoje prijenosno računalo.

Radionice će se odrađivati u prostorima ZIP-a (Remetinečka cesta 7, Zagreb), utorkom od 13:30 i četvrtkom od 16:00. Za svaku grupu će se organizirati sedam radionica u trajanju od 3 sata.

Prva radionica kreće 5. travnja, u 13:30. Zbog velikog interesa prva radionica je popunjena.

Prijavite se na listu čekanja za sljedeću radionicu i osigurajte mjesto za besplatnu edukaciju. Prijaviti se možete ovdje.

LEAVE A REPLY