Postoje nekoliko bitnih stvari kada se radi o online alatima i aplikacijama za pisce, ali su dve svakako najbitnije, a to su: pristupačnost i prenosivost. Nije potrebno da se trudite da zapamtite neku odličnu ideju ili misao koja vam je proletela kroz glavu dok ste šetali parkom ili pili kafu u svom omiljenom kafiću; sve što je  potrebno je odgovarajući alat koji će Vam omogućiti da je brzo i jednostavno zabeležite. Profesionalni softveri namenjeni pisicima mogu biti odlični, ali njihova najveća mana pored cene je i ta što su lokalizovani, a samim tim je njihova prsitupačnost veoma ograničena. Radeći kao marketing menager za NiNet Company često koristimo ove alate za potrebe pisanja blog postova, koji nam uvelike olakšavaju posao.

Online alati za pisce, vam sa druge strane, mogu  pomoći da lakše organizujete svoj sadržaj, uhvatite korisnu belešku u bilo kom trenutku, ili da jednostravnije i  lakše izađete iz kreativne blokade.

WRITEFULL 

Postoje mnoge aplikacije dostupne na internetu koje možete preuzeti kako bi poboljšali svoju veštinu pisanja. Ukoliko pišete na  engleskom jeziku, onda je ova aplikacija sigurno nešto na šta bi trebalo da obratite pažnju.  Relativno nova, WRITEFULL je lagana, bogata funkcijama aplikacija, sa intuitivnim korisničkim inerfejsom. Ona radi na jednostavnom principu upoređivanja teksta.

Ukratko, WRITEFULL će uporediti željeni text ili frazu, sa već postojećim tekstom Google books-a ili web rezultatom. Ukoliko niste sasvim sigurni da li ste nešto pravilno napisali ili upotrebili odgovarajuću frazu, označite željeni deo rečenice, i uporedite ga sa preko 5 miliona Google Books i/ili web rezultata, bez napuštanja dokumenta.

PENZU

PENZU je privatni online dnevnik, gde korisnici mogu da pišu šta god požele, uključujući svoje ideje, svakodnevne  misli, vode dnevnik ili jednostavno hvataju  beleške. Cilj PENZU aplikacije je da zameni tradicionalno pisanje dnevnika, i prebaci ga u online okruženje, a da pritom zadrži šarm tradicionalnog u što većoj meri. Tvorci PENZU aplikacije su se potrudili da omoguće svojim korisnicima bezbedan način vođenja online privatnog dnevnika. Naime, omogućena je zaštita drugom, dodatnom,  lozinkom posebnih delova (tekstova) dnevnika, tako da u slučaju da zaboravite da se odjavite, ili neko neovlašćeno poseti vaš nalog, sadržaj vašeg dnevinka će i dalje ostati bezbedan.

PENZU je besplatan, ali takođe postoji i PRO verzija koja košta oko $20 dolara godišnje. PRO verzija nudi 256-bitnu  AES enkripciju, isti algoritam koji i američka vlada, kako kažu Military Grade Security. Dostupna sa bilo kog računara i bilo kog mesta na svetu, PENZU takođe nudi i iPhone i Android aplikacije koje možte preuzeti, posetom iTunes-a ili GooglePlay-a.

WRIDEA

Ako želite da pisanje učinite jednostavnijim i lakšim, morate da pronađete način da sve svoje ideje učinite lako dostupnim. Moguće je da trenutno pišete veoma važan blog post ili čak roman, ali to ne bi trebalo da sprečava Vašu kreativnost ukoliko dobijete neku novu ideju koja nije povezana sa aktuelnim projektom.

PROČITAJTE JOŠ: 5 korisnih i besplatnih alata

WRIDEA je alat jednostavan za korišćenje koji  vam omogućava da zapišete svoje ideje koje možete razvrstati u nekoliko kategorija – jednostavno i praktično.

TOMATOES

Tomatoes je online alat koji koristi Pomodoro metodu korišćenja vremena. Iako vam ova metoda može izgledati neozbiljno, ona vam zapravo može veoma pomoći. Korišćenje je jednostavno, namestite tajmer u svom internet brauzeru, radite 25 minuta, do zvučnog signala, odmorite  5 minuta, kako bi napunili svoje baterije i spremili se za sledeću sesiju pisanja.  Pomodoro tehnika je odličan način da povećate svoju produktivnost,  koristeći time management metod. Pročitajte više o Pomodoro tehnici.

Postoji mnogo  korisnih online alata, postoje i oni koji to baš i nisu, takođe postoje jednostavni i manje jednostavni alati, besplatni kao i oni koji se naplaćuju, ipak na kraju, potrebe korisnika su različite, a samim tim je i teško odrediti koji je to  najkorisniji ili najbolji online alat za pisce.

LEAVE A REPLY