Googleova najnovija foto aplikacija za Android i iOS zove se Google PhotoScan, a mogla bi vam se jako svidjeti. Ne zato što je besplatna, već zato što s lakoćom vaše prastare fotke skenira i pretvara u digitalne. Ako baš niste rođeni jučer, sigurno po kući, u ladicama i kutijama od cipela imate hrpu starih fotografija, na kojima baka i dida imaju barem po dvije cigare u zubima, a stolovi za kojima sjede bili oni blagavaonički ili uredski nikad nisu bez litre i litre za gemišt.

Te bi fotke bilo lijepo organizirati i spasiti prije no što požute u nepovrat ili ih glodavci probave. Tu bi vam novi PhotoScan od Googlea mogao biti od velike koristi.

Google PhotoScan Zaslon

Koristeći kameru vašeg smartphonea, aplikacija će skenirati papirnatu fotografiju, detektirat će rubove, ukloniti odsjaj, zakrenuti i rotirati ako treba i svašta nešto. Potom će novonastalu digitalnu uspomenu pohraniti i na Google Photos oblak kako je nikad više ne biste izgubili.

Kako fotografirana fotografija ne bi izgledala kao fotografirana fotografija, Google PhotoScan okine nekoliko snimaka fotografije pa ih kombinira u jednu bez odsjaja, rubova i bedastoća.

Google PhotoScan za Android pronađite OVDJE, a za iPhone i ekipu OVDJE.

LEAVE A REPLY